Skip to main content

Nieuws

Iron Man

Ironman Italy was een succes. 11u12 ⚡🏊‍♀️1u17, 🚴‍♀️5u49, 🏃‍♀️ Sophie eindigde als 7e vrouw in haar age group, 24e vrouw overall. Smaakt naar meer.

 

Ieper beweegt

van 6 maart tot en met 24 april

Na een lange natte winter en een jaar Covid-19 in ons kot, is het tijd om uit onze winterslaap te komen. Graag geven we een duwtje in de rug om in actie te komen. Doe mee aan “Ieper Beweegt” en laat dit de start zijn van een actief jaar.

Ook de lopers onder ons kunnen eens een “street run” doen! Daarom organiseren we een wandeling/ loopje door ieper. 8 km

Wandel /loop letterlijk Ieper door Ieper!

parcours

Een wandeling/loopje door het centrum van ieper. Geen haast, een wandeling zonder boodschappen. Laat je verrassen door je eigen stad. Gewoon eens kuieren door onze stad.

Het is de bedoeling om zoveel mogelijk Ieperlingen deze wandeling te laten wandelen/lopen. Bij de start neem je de wandeling op via je smartphone, smartwatch of sporthorloge. Indien je dit niet hebt kan je de APP Strava gratis downloaden en op je smartphone zetten. Nu kan je u wandeling opnemen.

Op het einde vragen we dat je de opgenomen wandeling op je facebookpagina plaatst, met de hashtags #ieper,#sportieper,#ieperbeweegt. Gelieve dit ook door te sturen naar mijn facebookpagina. Zo kunnen we de aantalllen bij houden.

Naast het doel om iedereen aan het bewegen te krijgen, willen we een groepsgevoel creëren (Iedereeen Ieper) zonder de coronaregels te overtreden.

Coronaregels:

 • Wandeling met max 4 personen

Praktisch:

 • Wandeling gaat door van zaterdag 6 maart tot en met 24 april.
 • Route
 • Startplaats
  • Start is gelegen achter Delhaize op het scholierenpad
  • Hier start je met de opname
  • Indien geen smartwatch, gebruik de “APP Strava” op je smartphone: https://www.strava.com
  • Je volgt je gps of je volgt de bewegwijzering
  • Peiltjes hangen aan verkeersborden op een hoogte van 1,5 tot 2 meter
  • Volg deze pijltjes:
   Pijltjes
 • Finish
  • Einde is aan het kruispunt van de Kerselaar en hovelandlaan
  • Je stopt hier je opname
   • Gelieve je wandeling up te loaden naar je eigen facebookpagina en die van Michaël Schotte.
   • Vergeet niet volgende hashtags toe te voegen! #Ieper, #iepersport, #Ieperbeweegt
   • Een aantal leuke foto’s van onderweg mogen er ook altijd bij
 • Proficiat je hebt letterlijk Ieper gewandeld/gelopen door Ieper
 • Hopelijk zijn je spieren goed opgewarmd en voel je lichaam herleven. Doe voort en beweeg iedere dag. Doe nog een paar rondjes. Op naar zoveel mogelijk wandelingen/loopjes door ieper
 • Motiveer vrienden en familie. We zijn met 20.000 inwoners….

Hartelijk dank

Michaël Schotte

Ps De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen onderweg.

Michael Schotte werpt zich op als pleitbezorger van de bewegingsleer

KORTRIJK – Bewegen is een noodzaak. Maar we stellen ook vast dat mensen steeds minder en minder bewegen. Met die dubbele vaststelling in het achterhoofd, wil Ieperling Michael Schotte aan de weg timmeren. Met een nieuwe lessenreeks ‘Know your body‘ richt hij zich specifiek tot de bedrijfswereld.

“De nadelen van minder bewegen worden meestal belicht op het gebied van het cardiovasculair stelsel”, aldus Michael Schotte. “Maar neuro-musculo-skeletaal zijn de gevolgen ook groot. Ons lichaam wordt als het ware neurologisch dood. Hersencellen worden niet meer geprikkeld. Dit heeft een enorme impact op het gezond ouder worden, met teveel knie-, heup- en schouderoperaties voor gevolg. We moeten als gezondheidstherapeut meer denken in termen van preventie en het gezond en fit ouder worden. Onze therapie moet een shift maken naar welzijn op oudere leeftijd. Vandaar deze 10 lessenreeks waarbij we terug ontdekken wat ons lichaam allemaal kan.”

Michael Schotte werkte 20 jaar als chiropractor in Ieper en Waregem. Met het nieuwe concept Know your body wil hij heel specifiek de bedrijfswereld aanspreken. Bij Creax werd hij al met open armen onthaald en waren de reacties unaniem positief. Er was zelfs vraag naar meer. “Onze doelgroep zijn bedrijven die hun personeel  willen helpen meer  te bewegen”, aldus nog Schotte. “De voordelen zijn zoals wetenschappelijk bewezen enorm. Om ons lichaam goed te laten functioneren zouden we tot 65% van onze wakkere dag in beweging moeten zijn. De lessen zijn zo opgevat dat we altijd uitleg geven over het waarom van de oefeningen. Er wordt per twee gewerkt, wat goed is voor de teambuilding. We willen de deelnemers triggeren door de oefeningen altijd ietsje uitdagender te maken. Volgende maand wordt een filmpje opgenomen dat we zullen verspreiden via alle sociale media.”

Bekijk hier de slideshow

Bron: © madeinwest-vlaanderen.be - Karel Cambien

Nieuw kwaliteitszegel voor Michael

Michaël Schotte behaalt een nieuwe kwaliteitszegel voor zorg en permanente vorming van het BVC.

Belgisch record voor Annelies

Een dikke proficiat aan Annelies Sarrazin, zij behaalde een nieuw Belgisch record op de discipline snelwandelen. Blij je kunnen te helpen bij deze top prestatie.